Vergoeding zorgverzekering

Zorgverzekering

Wordt een kroon op een implantaat vergoed?

Een kroon op een implantaat is niet opgenomen in de basisverzekering. Het is mogelijk dat een deel van de behandeling wordt vergoed door uw aanvullende verzekering. Neem vooraf contact op met uw zorgverzekeraar en laat u zich duidelijk informeren, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Voor uw gemak staan alle zorgverzekeringen op deze pagina.

U kunt ook informatie krijgen via uw tandarts

Tijdens het consult bij uw tandarts wordt de noodzaak van de behandeling, de mogelijke oplossing en ook de vergoeding van uw verzekering met u besproken. Neem contact op met uw tandarts en maak een afspraak voor informatief consult en een verwijzing naar een kaakchirurg of implantoloog.

Aftrek van de zorgkosten

Het is mogelijk om belastingaftrek te krijgen op de gemaakte kosten van uw tandheelkundige behandelingen. Op de website van de belastingdienst vindt u een overzicht waarmee u gemakkelijk uw belastingaftrek kunt berekenen. U kunt alleen een deel van het totaalbedrag gebruiken voor de belastingaftrek wanneer deze boven een bepaalde drempel komt. Deze drempel is voor iedereen anders en hangt af van het drempelinkomen.  Kijk op de website van de belastingdienst om te zien hoe hoog uw drempel ligt. Neem voor vragen contact op met de Belastingtelefoon 0800 – 0543.