Kroonopimplantaat.nl: kronen en implantaten van topkwaliteit 

Gecertificeerd!

Dyna Dental Engineering B.V. heeft verschillende kwaliteitscertificaten. Het hieronder afgebeelde certificaat betekent dat Dyna Dental Engineering B.V. officieel gecertificeerd is! Wij mogen tandheelkundige implantaat systemen fabriceren, en mogen ook op maat gemaakte medische hulpmiddelen voor de patiënt, met behulp van CADCAM, produceren.

Niet elk bedrijf dat ISO 13485 gecertificeerd is, mag deze producten officieel produceren. Daarvoor moet een bedrijf aan strenge eisen voldoen volgens een geprotocolleerd kwaliteitssysteem. Door jarenlange ervaring en expertise hebben wij wel de juiste certificaten! En daar zijn we trots op.

Het is dus van groot belang dat een, met behulp van CAMCAM vervaardigde, constructie welke direct op een implantaat wordt bevestigd gemaakt wordt door een fabrikant die hiervoor gecertificeerd is.

De behandelaar of de patiënt kan dit eenvoudig controleren door het ISO 13485 certificaat van de leverancier (fabrikant) op te vragen en te controleren of op het certificaat is aangegeven dat op maat gemaakte medische hulpmiddelen onder het kwaliteitssysteem valt. Dus kronen en implantaten van topkwaliteit

Een fabrikant met dit certificaat kan dus voldoen aan de gestelde eisen. Hierdoor is eigenlijk ook de kreet “origineel op origineel” gewaarborgd. Een fabrikant met dit certificaat kan dus meso-structuren maken op ieder implantaat systeem omdat de pasvorm volledig wordt gevalideerd en valt onder het kwaliteitssysteem.

Het is belangrijk te weten dat er diverse instanties zijn, die aan bedrijven een ISO certificaat kunnen geven. Echter de kwaliteit van deze zogenaamde “Notified Bodies” is vaak onderbelicht.

Een Notified Body is een door een overheid aangewezen keurings- of testinstituut dat producten moet testen of zij aan de daarvoor geldende (Europese) richtlijnen voldoen. De Notified Bodies die gespecialiseerd zijn in het keuren van tandheelkundige implantaat systemen zijn BSI, DEKRA en Tüv Sud. De bekendste fabrikanten die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, zijn dan ook door één van deze drie instanties gecertificeerd. Wij zijn DEKRA gecertificeerd.