Een implantaatbehandeling in stappen

Stap 1:

Het vooronderzoek
Vóór een implantaatbehandeling vindt een onderzoek plaats. Voor het succes van een behandeling is het belangrijk dat de gegevens over uw algemene gezondheid, medicijngebruik, complicaties bij eerdere tandheelkundige behandelingen en eventuele allergieën bekend zijn. Daarnaast worden er röntgenfoto’s van uw kaak gemaakt en uw mondsituatie wordt nader bekeken. In sommige gevallen is hiervoor een tweede consult nodig. Hieronder wordt een implantaat behandeling in stappen uitgelegd.

Stap 2.0:

Plaatselijke verdoving
Bij aanvang van de implantaatbehandeling  krijgt u natuurlijk een plaatselijke verdoving. Nadat de verdoving is ingewerkt, wordt er een klein sneetje in het tandvlees gemaakt en wordt het tandvlees voorzichtig opzij geschoven.

Stap 2.1:

Plaatsen van het implantaat
Met diverse kleine boortjes worden gaatjes geboord, waarna de implantaten worden geplaatst. De behandeling verloopt door de verdoving vrijwel pijnloos. U blijft echter wel voelen dat er iets gebeurt.

Het implantaat is geplaast

Stap 3:

Einde van de implantatie
Aan het eind van de implantaatbehandeling wordt het wondje gehecht. De hechtingen lossen ongeveer binnen 2 weken op of worden verwijderd.
De genezingsschroef steekt door het tandvlees en is zichtbaar in de mond.

Stap 4:

De rustperiode
Na de implantaatbehandeling, dus na het plaatsen van de implantaten, volgt een rustperiode van 8 tot 12 weken en groeit het bot aan de implantaten vast. Na ongeveer 6 weken controleert de kaakchirurg of implantoloog de nieuwe situatie in uw mond.

Het resultaat: U kunt weer alles eten en altijd lachen!

Na de rustperiode verwijst de kaakchirurg of implantoloog u naar uw tandarts voor het maken van de kroon of brug. De tandarts verwijdert het genezingsschroefje en maakt de afdruk met behulp van de afdrukstift. Vervolgens zal de kroon worden vervaardigd die na drie weken geplaatst zal worden. Na het plaatsten van uw nieuwe tand, kies of brug kunt u weer alles eten. De volledige functie is weer hersteld. Dus een geslaagde implantaatbehandeling!